گیاه اسفناج مالابار
نام
اسفناج مالابار
نام علمی
Basella alba
توضیحات
اسفناج مالابار در آسیای گرمسیری و بعنوان یک سبزی برگی بطور گسترده بعنوان سبزی برگی در بسیاری از فروشگاههای مواد غذایی و همچنین بازارهای کشاورزی یافت می شود . مالابار منطقه ای در جنوب هند است. اگر چه در منابع از آن با نام اسفناج هند یا اسفناج خزنده ویا اسفناج مالابار یاد می شود و در عطر و طعم با اسفناج مشابه است ولی هیچ گونه قرابتی با اسفناج (spinacia oleracea) ندارد اسفناج مالابار گیاهی دائمی، همیشه سبز، سریع الرشد، نیمه گوشتی با ساقه های نرم و پیچنده و بالا رونده که تا 10 متر طول دارد و برای رشد بهتر از قیم کمک می گیرند . ساقه این گیاه ارغوانی مایل به قرمز است گلها کوچک ،سفید و آمیخته با رنگ صورتی ، گوشتی به شکل خوشه های کوچک در انتهای ساقه یا بر روی گره ها قراردارد میوه به اندازه نخود و بنفش رنگ که درنهایت سیاه و آبدار می باشند .
نحوه نوردهی
اسفناج مالابار باید در آفتاب کامل باشد.این گیاه در آب وهوای گرم و مرطوب و در مناطق پایین تر از 500 متر از سطح دریا به خوبی رشد و نمو می کند.
نحوه آبدهی
این گیاه به آبدهی زیاد اما بدون سکون آب نیاز دارد. یعنی به محض آبیاری باید تمامی آب از زیر گلدان خارج شود چرا که ماندگاری آب در گلدان باعث پوسیدن ریشه می شود/.
خاک مناسب
بهترین رشد را در خاکهایی با بافت لومی شنی و غنی از مواد آلی با PH آن 5.5 تا 8 باشد . میزان آبیاری آن متوسط باشد و آبیاری آن بطور منظم انجام شود. خاک آن غرقاب نشود. خاک آن از زهکشی مناسبی برخوردار باشد و از لحاظ مواد غذایی غنی و حاصلخیز باشد.
Water Min
3
Water Max
4
Temp Min
12
Temp Max
35
Humidity Min
40
Humidity Max
80
Light Min
700
Light Max
15000