شرایط نگهداری گل تاتوره
نام
تاتوره
نام علمی
Datura wrightii
توضیحات
تاتوره علفی گونه ای گیاه زینتی و دارویی از جنس Datura در خانواده Solanales بومی آمریکای مرکزی و جنوبی میباشد نام علمی آن برخی اوقات D. innoxia نیز عنوان می شود. زمانیکه گیاه شناس انگلیسی، فیلیپ میلر برای اولین بار این گونه را در سال 1768 به ثبت رساند، نام لاتین آن را به اشتباه innoxia( بی آزار) ثبت نمود. در گذشته گاهی اوقات به اشتباه از نام علمی Datura meteloides استفاده می شد که اکنون از این نام استفاده نمی شود. Datura inoxia گیاهی بوته ای به ارتفاع 0.6 تا 1.5 متر دارای برگها و ساقه ها پوشیده از کرکهای خاکستری رنگ- برگهای آن بیضی شکل و متقابل است. تمام قسمتهای گیاه در زمانیکه ساییده یا کوبیده می شود، بوی شدیدی مانند بوی کره بادام زمینی ترشیده می دهد ولی گلهای آن در شب بوی نسبتا مطبوعی دار. گلها سفید، شیپوری و به اندازه 19-12 سانتی متر که در ابتدا ایستاده و سپس خم می شوند. گلدهی این گیاه از اوایل تابستان تا اواخر پاییز است. میوه آن تخم مرغی و از نوع کپسول و در حدود 5 سانتی متر است. وقتی میوه ها می رسند، باز شده و بذرهای آن آزاد می شود. بذرها توانایی خواب زمستانه دارند و می توانند سالها در خاک باقی بمانند.
نحوه نوردهی
به نور مستقیم آفتاب در طول روز نیاز دارد و در صورت کاشته شدن در سایه گل دهی صورت نخواهد گرفت این گیاه به سرما زدگی حساس است. بهترین دما برای رشد 18 تا 25 درجه سانتیگراد میباشد تاتوره علفی در زمان رویش به درجه حرارت مناسب و نور کافی نیاز دارد. درجه حرارت مناسب برای جوانه زنی 30 درجه سانتی گراد است. این گیاهان نسبت به سرما حساسند، به طوری که گیاهان جوان در 2- درجه سانتی گراد و گیاهان مسن در 4- درجه سانتی گراد دچار سرمازدگی شده و خشک می شوند.
نحوه آبدهی
بهتر است بین دو آبدهی خاک این گیاه کاملا خشک شود
خاک مناسب
خاک مناسب تاتوره علفی بافت لومی رسی است ولی در هر خاکی توان رشد را دارد. تاتوره گیاهی است که تقریبا در هر نوع خاکی می روید، ولی برای کشت آن در سطوح وسیع، خاک هایی با بافت لوم رسی توصیه می شود. تاتوره مانند سایر گیاهان متعلق به تیره بادمجان به مقادیر مناسبی ازت نیاز دارد. تحقیقات نشان می دهد که افزودن کودهای پتاسیم به خاک هایی که تاتوره در آن کشت می شود، سبب افزایش کیفیت و کمیت مواد موثره آن ها می شود. مقدار ماده موثره گیاه تاتوره در درجه حرارت و نورهای مختلف متغیر است. مثلا 16 ساعت روشنائی مقدار آلکالوئید آسکوپولامین موجود در اندام های رویشی را در مرحله گلزایی افزایش می دهد.
Water Min
4
Water Max
7
Temp Min
5
Temp Max
35
Humidity Min
10
Humidity Max
50
Light Min
1500
Light Max
15000